Skip to content
skala_tzavelainas-10
Στις διαδρομές του μύθου και της ιστορίας

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

skala_tzavelainas-8
Σκάλα Τζαβέλαινας
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
skala_tzavelainas-5
Μονοπάτι Σκάλα Τζαβέλαινας
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Πεζοπορία στις Πηγές του Αχέροντα

Δραστηριότητες στη φύση

Η πεζοπορία στη Σκάλα της Τζαβέλαινας είναι μια καταπληκτική εμπειρία για όσους αγαπούν να περνούν χρόνο στη φύση και θέλουν να προκαλέσουν τον εαυτό τους σωματικά. Η πιο δημοφιλής πεζοπορική διαδρομή στη Σκάλα της Τζαβέλαινας είναι αυτή που οδηγεί στο ιστορικό Σούλι και το κάστρο της Κιάφας. Μια διαδρομή πρόκληση αλλά ικανοποιητική, καθώς προσφέρει εκπληκτική θέα στο γύρω τοπίο και το φαράγγι του ποταμού Αχέροντα.

Η διαδρομή περνά μέσα από δασώδεις εκτάσεις και προσφέρει εκπληκτική θέα στα γύρω βουνά και στην συνέχεια συναντάτε το ποτάμι φτάνοντας στην Γέφυρα Ντάλα. Εκεί σμίγει το τσαγγαριώτικο ρέμα με τον ποταμό Αχέροντα.

Η περιοχή φιλοξενεί μια ποικιλία ειδών φυτών και ζώων, πολλά από τα οποία είναι μοναδικά για την περιοχή. Μπορείτε να συναντήσετε σπάνιες ορχιδέες, αγριολούλουδα και βότανα, καθώς και ζώα όπως αετούς και αγριογούρουνα.

Η πεζοπορία στη Σκάλα της Τζαβέλαινας είναι μια μοναδική και ικανοποιητική εμπειρία που προσφέρει κάτι για όλους. Είτε είστε έμπειρος πεζοπόρος είτε απλά θέλετε να εξερευνήσετε τη φυσική ομορφιά της περιοχής, θα βρείτε ένα μονοπάτι που ταιριάζει με το επίπεδο δεξιοτήτων και τα ενδιαφέροντά σας. Με το εκπληκτικό τοπίο, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα το μονοπάτι της Σκάλα Τζαβέλαινας προς το Σούλι είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτεί όποιος αγαπά να περνά χρόνο στη φύση.

Μαγευτείτε από την πανοραμική θέα της Σκάλας της Τζαβέλαινας και ανακαλύψτε τον μύθο

Η Σκάλα της Τζαβέλαινας είναι ένας παρθένος και ανεξερεύνητος προορισμός που προσφέρει μερικές από τις καλύτερες ευκαιρίες πεζοπορίας στους λάτρεις της περιπέτειας. Με το απόκρημνο έδαφος, τη μαγευτική θέα, αυτή η περιοχή γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στους πεζοπόρους και τους λάτρεις της φύσης που αναζητούν εμπειρίες στη φύση.

Η πεζοπορία από τη Σκάλα της Τζαβέλαινας στο χωριό Σούλι και το Κάστρο Κιάφας προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία ιστορίας, φύσης και περιπέτειας, καθιστώντας μια μοναδική εμπειρία για όλους τους πεζοπόρους και εξερευνητές.

Επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί μύθοι που αναφέρονται στην Σκάλα της Τζαβέλαινας και όλοι έχουν να κάνουν με τη θρυλική καπετάνισσα Τζαβέλαινα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Μόσχω Τζαβέλα ήταν από το Σούλι και την περίοδο της Τουρκοκρατίας λέγεται πως πρωτοστάτησε μαζί με άλλες Σουλιώτισσες στον αγώνα εναντίον των Οθωμανών και συγκεκριμένα του Αλή Πασά.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή του μύθου, η Τζαβέλαινα έπεσε με το άλογό της σε αυτό το μονοπάτι και σκοτώθηκε. Έτσι η σκάλα πήρε το όνομά της.

Τέλος η δεύτερη εκδοχή λέει πως το παλιό αυτό μονοπάτι των Σουλιωτών, το έφτιαξε η ίδια η Τζαβέλαινα μαζί με τους συντρόφους της.

Περισσότερες Εμπειρίες

Δείτε Επίσης

Εγγραφείτε στο Newsletter 

Kάντε κράτηση για τις διακοπές σας σήμερα στο Piges Hotel

Κάντε απευθείας κράτηση για να πετύχετε την καλύτερη τιμή, αποκλειστικές προσφορές και χωρίς κρυφές χρεώσεις.

Γιατί να κάνετε απευθείας κράτηση;

Κάνε κράτηση απευθείας μέσω της ιστοσελίδας μας και απόλαυσε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές.

Piges Loyalty Club Rewards Πρόγραμμα επιβράβευσης σε απευθείας κρατήσεις.

Γίνετε από τους πρώτους που θα μαθαίνετε για τα πακέτα και τις προσφορές μας.

04. Χωρίς κρυφές χρεώσεις

Πολλές ιστοσελίδες χρεώνουν επιπλέον κρυφές χρεώσεις, εμείς όχι.

Απολαύστε μια μοναδική διαμονή στις Πηγές του Αχέροντα.

Μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο στο υποσέλιδο των email μας. Για πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως πλατφόρμα μάρκετινγκ. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να εγγραφείτε, αναγνωρίζετε ότι τα στοιχεία σας θα μεταφερθούν στο Mailchimp για επεξεργασία.